Hegedüs Zsuzsa szerint négy év után minden kormánynak elszáll az agya

Megosztás

Az Orbán Viktornak annak tusványosi beszéde után hátat fordító egykori miniszteri biztos itthon is 2014 környékén kezdtek elborulni a dolgok.

A nemrég a miniszteri biztosi posztról lemondó Hegedüs Zsuzsa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: megírta Orbán Viktornak, hogy 2010-ben az ő javaslatára Magyarország lett az egyetlen európai ország, ahol a gyűlöletbeszédet, antiszemitizmust nem szabálysértésnek tekintjük, hanem betettük a Btk.-ba, ez, mint mondta, a miniszterelnök érdeme. Ugyanakkor hangsúlyozta: semmi nem indokolja, hogy bármilyen gyűlöletre szító beszédet mondjon a miniszterelnök.

Ma Orbán Viktor az osztrák kancellárral találkozott, ott úgy nyilatkozott, lehet, hogy félreérthetően fogalmazott. Hegedüs Zsuzsa szerint ez egy félig-meddig visszakozó mondat volt, de nem bocsánatkérés.

Hegedüs szerint 2014-ig ilyen problémák nem voltak, de mint fogalmazott, 4 év után minden kormányt el kell küldeni, mert “elszáll az agyuk”.

Szerinte a Fidesz megpróbált mindent azonnal bebetonozni, 2012-re kimászott az ország a költségvetési gödörből, addig volt egy nagyon jó közös munka, mert nagy volt a baj, de utána kezdtek elfajulni a dolgok. Ami miatt meg akart szólalni, az a “homofób-törvény” volt, de nem tette, mert úgy érezte, addig nem teheti, amíg nem fejezi be a felzárkóztatási stratégiát.

Orbán Viktor válaszából azt érezte ki, hogy szíven szúrta a kormányfőt az ő lemondása, de hangsúlyozta: nem írta azt, hogy Orbán személyesen rasszista, azt viszont leírta, hogy az, hogy egy miniszterelnök kiálljon, és korrigálja azt, amiből balhé van, elvárható.

Forrás és fotó: ATV

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek